Jans skillingsboller


50 gram gjær
1,5 dl vann
2 dl melk
75 gram margarin
75 gram sukker
1 ts kardemomme
500 gram hvetmel

6 forslag til fyll:
a) 2 ss smelta smør
    1 dl rosiner
    3 ss sukker
    1 ss kanel

b) 1/2 dl rosiner
    1/2 dl sukat

c) 3 ss smelta smør
    3 ss sukker
    1 ss kanel

d) 1 pakke vaniljekrem

e) 100 gram malte mandler
    1/2 dl sukker
    1 eggehvite

f) ca 1 1/2 dl fast eplemos

Smelt margarinen, varm melk og vann til 37 grader.  Løs gjæren opp i væsken.
Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel og arbeid deigen til den er jevn og glatt.
Sett den til heving i en time. Bak ut deigen til boller, kringle eller klippeboller.
Heves en gang til.

Pensle med sammenvispet egg, dryss på med perlesukker.

Steikes i 7 - 10 minutt på 225 grader. Kringle steikes i 20 - 25 minutt.

Kommentarer

Populære innlegg