Jans skillingsboller
50 gram gjær
1,5 dl vann
2 dl melk
75 gram margarin
75 gram sukker
1 ts kardemomme
500 gram hvetmel
6 forslag til fyll:
a) 2 ss smelta smør
1 dl rosiner
3 ss sukker
1 ss kanel
b) 1/2 dl rosiner
1/2 dl sukat
c) 3 ss smelta smør
3 ss sukker
1 ss kanel
d) 1 pakke vaniljekrem
e) 100 gram malte mandler
1/2 dl sukker
1 eggehvite
f) ca 1 1/2 dl fast eplemos
Smelt margarinen, varm melk og vann til 37 grader. Løs gjæren opp i væsken.
Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel og arbeid deigen til den er jevn og glatt.
Sett den til heving i en time. Bak ut deigen til boller, kringle eller klippeboller.
Heves en gang til.
Pensle med sammenvispet egg, dryss på med perlesukker.
Steikes i 7 - 10 minutt på 225 grader. Kringle steikes i 20 - 25 minutt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar