Gome
Dette er min farmors oppskrift. Gomen kommer fra Jæren.
4 dl kokende melk
3/4 l kulturmelk
175 gram sukker
ca 400 gram lys siruå
10 - 14 egg
Sukkeret brunes og has oppi den kjokende melka samtidig med sirupen.
Eggene kjøres i hurtigmikseren, de blandes deretter i kulturmelka. Dette helles oppi den kokende melka.
Rør forsiktig i bunnen av gryta til det skiller seg. Når massen begynner å koke, senkes varmen. Gomen skal trekke i 2 - 3 timer.
Settes kaldt og avkjøles i gryta.
Søet kan med fordel brukes som væsek i brøddeig.
4 dl kokende melk
3/4 l kulturmelk
175 gram sukker
ca 400 gram lys siruå
10 - 14 egg
Sukkeret brunes og has oppi den kjokende melka samtidig med sirupen.
Eggene kjøres i hurtigmikseren, de blandes deretter i kulturmelka. Dette helles oppi den kokende melka.
Rør forsiktig i bunnen av gryta til det skiller seg. Når massen begynner å koke, senkes varmen. Gomen skal trekke i 2 - 3 timer.
Settes kaldt og avkjøles i gryta.
Søet kan med fordel brukes som væsek i brøddeig.
Kommentarer
Legg inn en kommentar