Marsipankake


Bunn:
4 egg
150 gram sukker
100 gram mel
50 gram potetmel
1 ts bakepulver

Passer til form på 24 cm.

Visp egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver. Rør dette forsiktig inn i eggedosisen.

Steik kaka på nederste rille i ovnen i 35 minutt. 200 grader.

La kaka avkjøles litt i forma. Deles i tre deler.

Visp 7,5 dl kremfløte med litt sukker.

Fyll:
1 glass fruktpurè (barnemat)
bringebærsyltetøy
2 bananer
valnøtter

Legg to ark matpapir under kaka slik at de ligger ved siden av hverandre. (Dette er for å kunne ta dem fort etterpå, de beskytter kakefatet mot søl)
Legg den ene bunnen på kakefatet. Ta på et lag fruktpurè, deretter ett lag krem og et lag banan.
Legg på neste bunn.
Ta på et lag bringebærsyltetøy, deretter krem og knuste valnøtter.
Legg på toppen, så et lag bringebærsyltetøy og ta krem over og på sidene.
Ta bort matpapiret. Bruk gjerne ei steikespade for å løfte opp kaka slik at det er lett å fjerne matpapiret.

Kaka kan gjerne stå slik over natta for å bli god og saftig. Marsispanlokket legges på den dagen kaka skal serveres.

Kjevle ut marsipanlokk eller kjøp et ferdig som du legger på.

Pynt kaka slik du vil. Denne gangen smeltet vi litt kokesjokolade i en plastpose, klipte et lite hull i hjørnet og ringlet det utover kaka. Deretter hadde vi på friske jordbær.

Denne gangen lagde jeg kaka i ei form på 29 cm. Da bruker jeg 1,5 porsjon av ingrediensene til bunnen.
Denne kaka bruker jeg også som bløtkake.

Kommentarer

Populære innlegg