Suksessterte
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
5 (4) stivpiska eggehviter
200 (150) gram malte mandler
200 (150) gram melis
Stivpisk eggehvitene først, ha deretter i melis og pisk litt mer. Vend forsiktig inn mandler, bakepulver og mel.
Stor porsjon passer til 29 cm kakeform.
Steikes i 35 minutt i 175 grader. La kaka avkjøle seg før du lager fyllet.
Topping:
4 eggeplommer
1 dl fløte
125 gram sukker
1 ts vanlijesukker
Dette gis et oppkok under røring. Det har lett for å svi seg i bunnen, så pass på. La det koke litt. Ta gryta av plata.
150 gram meierismør
Smøret må være mykt og kuttes i små terninger. Ha det oppi fyllet slik at smøret smelter. Rør fyllet til en jevn krem og la den kjølne litt før du tar det på kaka.
Pynt: Grovhakka mandler eller mandelspon.
Kommentarer
Legg inn en kommentar