Suksessterte


1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
5 (4) stivpiska eggehviter
200 (150) gram malte mandler
200 (150) gram melis

Stivpisk eggehvitene først, ha deretter i melis og pisk litt mer. Vend forsiktig inn mandler, bakepulver og mel.

Stor porsjon passer til 29 cm kakeform.

Steikes i 35 minutt i 175 grader. La kaka avkjøle seg før du lager fyllet.

Topping:
4 eggeplommer
1 dl fløte
125 gram sukker
1 ts vanlijesukker

Dette gis et oppkok under røring. Det har lett for å svi seg i bunnen, så pass på. La det koke litt. Ta gryta av plata.

150 gram meierismør
Smøret må være mykt og kuttes i små terninger. Ha det oppi fyllet slik at smøret smelter. Rør fyllet til en jevn krem og la den kjølne litt før du tar det på kaka.

Pynt: Grovhakka mandler eller mandelspon.

Kommentarer

Populære innlegg