Myke karameller

Ingredienser:

 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g, se tips)
 100 g smør
 200 g brunt sukker
 4 ss lys sirup
 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåte:

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.

Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Jeg brukte en aluminiumsform som målte ca. 15x20 cm. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

Dekk gjerne over formen med litt plastfolie.

Oppskrifta er tatt fra Det søte liv

Kommentarer

Populære innlegg