Hjemmelaga knekkebrød

Denne oppskrifta har jeg tatt fra Silje-sin blogg.


2 dl lettkokte havregryn
2 dl sammalt rug (fin eller grov)
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
2 ts salt
7,5 dl vann

Alt blandes i en bolle, og skal stå for å svelle i ca 10 min.



Dekk tre stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de tre stekebrettene.
Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt.

Varm ovnen til 150 grader på varmluft. Stek knekkebrødene i 10 minutt, ta dem ut og del dem opp i passende biter med ei pizzarulle.

Steik dem videre i 1 time og 15 minutt. Skru av ovnen og la brettene stå inne i ovnen med døra på gløtt.




Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i boks.

En porsjon gir cirka 60 knekkebrød.

Smaker godt med en god ost oppå.

Kommentarer

Populære innlegg