Fikensyltetøy

Passer godt til litt skarpe oster, særlig blåmuggost.

Oppskrifta er tatt fra http://osteperler.no/?page_id=2,

Vi har endret litt på oppskrifta.

Fikensyltetøy med Pære


Dette trenger du:
450 gram tørket fiken ca 250 g
3 dl vann
1dl konjakk
300 g sukker
200 g moden pære, skrellet og kuttet i terninger. Kjernehuset fjernes.
½ flaske flytende Certo e.l.


…og slik gjør du det:
Løs fikenene fra hverandre og kutt i terninger. Pass på å fjerne det harde i midten, inkludert den lille stilkenden som oftest sitter på.
Hell over i en bolle og tilsett vannet. La hvile i et døgns tid, gjerne på et kjølig sted.
Deretter tilsett pærebitene og mos til fin masse med en stavmikser. Hell over i en tykkbunnet kjele og bland med sukker og la det koke opp. Rør rundt så du er sikker på at alt sukkeret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett Certo, bland godt.
Hell over i glass. Pass på at de blir helt fulle. Snu glassene på hodet og la kjøle ned. (Fordel om du skrur på lokket først).


Kommentarer

Populære innlegg