Blåskjellsuppe

  • 2 kg blåskjell
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2,5 dl hvitvin
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 250 g frisk sopp etter ønske, gjerne sjampinjong, shiitake eller kantarell
  • 1 liten bunt ruccolasalat
  • salt
  • kajennepepper
Rens og del soppen i jevne biter. Grovhakk ruccolasalaten.

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stor kjele. Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg.

Sil kraften over i en ny kasserolle og plukk skjellmaten ut av blåskjellene.
Tilsett fløte i kraften og kok opp. Visp inn 1 ss smør og kjør suppen med en stavmikser til den skummer godt. Smak suppen til med salt og kajennepepper.
Smelt 1 ss smør i en kasserolle, tilsett litt vann og en klype salt. Tilsett soppen og damp under lokk et par minutter. Bland inn blåskjell og ruccolasalat.
Fordel sopp- og blåskjellblandingen i dype tallerkener og hell suppen over.

Serveres med godt brød.

Oppskrifta er tatt fra Nitimens arkiv: http://www.nrk.no/mat/1.7448882

Kommentarer

Populære innlegg