Bowl med kylling, guacamole , quinoa og egg
Kyllingbryst og egg
- 250 g kyllingbryst med skinn
- 2 stk egg
Guacamole med chili
- 1 pakke guacamolebase
- ½ stk rødløk
- ½ stk rød chili (kan sløyfes)
- ½ stk lime
Grønnsaker og quinoa
- 1 stk hjertesalat
- 1 stk rød paprika
- 200 g quinoa
- ½ stk lime
Topping
- 1 pakke kjerneblanding
- 1 bunt koriander
- 1 pakke teriyakisaus
- Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til eggene.
- 2Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne til de er gylne. Smelt en spiseskje smør i pannen mot slutten av steketiden og øs det over kyllingbrystene. Ha kyllingen over i en ildfast form og etterstek den i ovnen i 14–16 minutter. Bruk gjerne tipset for perfekt kylling hver gang.
- 3Kok egg i 5–6 minutter for bløte egg, 6–8 minutter for smilende egg og 9–11 minutter for hardkokte egg. Dette gjelder egg tatt rett fra kjøleskapet. Jeg vil anbefale 8–9 minutters egg til denne retten. Skyll eggene i kaldt vann og del dem i to.
- 4Ha guacamolebasen i en skål, bland inn finhakket rødløk og rød chili. Smak til med lime, salt og pepper.
- 5Skyll og tørk hjertesalat. Kutt hjertesalat og paprika i tynne strimler. Legg dette over på et stort fat sammen med delte egg. Ha quinoa over i en skål og vend inn litt limesaft og olivenolje.
- 6Rist kjerneblandingen i en tørr stekepanne til den blir gyllen, da får kjernene en ristet og rik smak. Skyll koriander, rist av vannet og legg det på fatet med grønnsaker.
- 7Kutt kyllingen i tynne skiver og legg skivene på fatet sammen med grønnsakene og delte egg.
- 8Sett fram fatet med grønnsaker, egg, kyllingbryst, spicy guacamole, quinoa, ristet kjerneblanding og teriyakisaus. La alle sette sammen sin egen bowl og topp den med kjerneblanding, koriander og teriyakisaus.
Kilde : Godt levert, premiumkassen, uke 6 2019
Kommentarer
Legg inn en kommentar