Vannbakkels med sitronkrem
1,25 dl vann
50 g meierismør
75 g hevetemel
110 g egg
Mål opp ingrediensene nøye.
Kok opp vannet i en passe kasserolle, smelt smøret i det kokende vannet og ha i melet. Rør rundt med ei tresleiv til deigen er en samlet klump. Fortsett å røre slik at klumpen blir "stekt" på alle sider.
Ta deigen i miksmasteren og bruk K-spade. Rør inn ett og ett om gangen.
Fyll vannbakkelsen i en sprøytepose, sprøyt ut 10-12 cm lange striper på et stekebrett med papir. Stek kakene ved 200 grader midt i ovnen, ca 20 minutt. Ikke åpne døren før vannbakkelsen er ferdig.
Avkjøl på rist
Sitronkrem:
0,5 dl sitronsaft
0,75 dl sukker
0,75 ss maisenna
1 egg
1 eggeplomme
1 ss smør
Kok opp sitronsaft og sukker.
Visp egg, eggeplomme og maisenna i en kopp. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp underkonstant omrøring. Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med visp for å unngå klumper.
Trekk kasserollen til side og rør inn smøret. Avkjøl.
Pisk kremen og ta den inn i sitronkremen.
Du kan også ha litt melisglasur på vannbakkelsen, Ta gjerne i litt gul konditorfarge og litt sitronsaft.
Oppskrifta er tatt fra Godt.no og er skrevet av Lise Finchenhagen
Kommentarer
Legg inn en kommentar