Turids supre kringle

125 gram smør
50 gram gjær
4 dl melk
1 egg
1 dl sukker
litt salt
1/2 ts kardemomme
ca 11 dl hvetemel

Fyll: 
1 kartong ferdig vaniljekrem
2 dl eplemos
kanel
rosiner
mandler

Pynt:
Sammenpiska egg
Perlesukker
Melisglasur

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt, ca 37 grader. Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Rør inn egget. Ha i salt, sukker, kardemomme og så mye mel at deigen blir passe fast og kanpt slipper bollen. Dekk til bollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutt.
2. Ha deigen på bakebordet og trill deigen til ei lang pølse. Trykk deigen ut til rektangel og kjevle videre til deigen blir 50 - 60 cm. Smør vaniljekrem over deigen, strø på kanel, rosiner og mandler og fordel eplemosen oppå. Trill sammen deigen, legg den på steikeplate med bakepapir og legg skjøten ned. Form til kringle. Skjør et snitt i deigen og sett til heving i 20 minutt. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
4. Steik kringla på 200 grader i 20 minutt. Ringle ovetr litt melisglasur.



Kommentarer

Populære innlegg