Gretas marokkanske lamme- og svisketagine
5dl kjøttbuljong
750 gram renskåret lammelår i terninger
1 ss olivenolje
1 stor finhakka løk
350 gram tomater, hakka
125 gram svisker
25 gram grovhakka mandler
1/2 ts safrantråder
30 gram bladpersille
30 gram hakka koriander
Couscous til servering
Marinade:
1/2 ts knust ingefær
2 fedd knust hvitløk
1/2 - 1 ts svart pepper
1 ts malt kanel
1 ts gurkemeie
3 ts paprikapulver
1 ts rødt chilipulver
Pynt:
15 gram korianderblader
1 ss mandelflak
Kok kraft på beina i 2 1/2 time. Sil krafta.
Bland marinaden og la kjøttet ligge i den i minst en time
Varm oljen i en stor tykkbunnet steikepanne med lokk. Tilsett kjøttet og brun det på middels varme. Rør inn løk og stek i 5 minutt. Tilsett tomater og varm kjøttbuljong. Varm opp på svak varme i 5 - 10 minutt.
Rør inn resten av ingrediensene. La det koke under lokk i 1 - 11/2 time til kjøttet er mørt og krafta er kokt inn. Rør litt i det av og til.
Pynt med koriander, vårløk og mandelflak.
750 gram renskåret lammelår i terninger
1 ss olivenolje
1 stor finhakka løk
350 gram tomater, hakka
125 gram svisker
25 gram grovhakka mandler
1/2 ts safrantråder
30 gram bladpersille
30 gram hakka koriander
Couscous til servering
Marinade:
1/2 ts knust ingefær
2 fedd knust hvitløk
1/2 - 1 ts svart pepper
1 ts malt kanel
1 ts gurkemeie
3 ts paprikapulver
1 ts rødt chilipulver
Pynt:
15 gram korianderblader
1 ss mandelflak
Kok kraft på beina i 2 1/2 time. Sil krafta.
Bland marinaden og la kjøttet ligge i den i minst en time
Varm oljen i en stor tykkbunnet steikepanne med lokk. Tilsett kjøttet og brun det på middels varme. Rør inn løk og stek i 5 minutt. Tilsett tomater og varm kjøttbuljong. Varm opp på svak varme i 5 - 10 minutt.
Rør inn resten av ingrediensene. La det koke under lokk i 1 - 11/2 time til kjøttet er mørt og krafta er kokt inn. Rør litt i det av og til.
Pynt med koriander, vårløk og mandelflak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar