Torsk i parmesansaus
| Tilbehør | ||
| Salt, fint | ||
| Pepper, malt | ||
| Sukkererter | ||
| Purreløk | ||
| Meierismør | ||
| Poteter, kokefaste | ||
| Torsk | ||
| Parmesan, blokk | ||
| Crème fraîche | ||
| Torskefilet, fryst | ||
| Pepper, malt | ||
| Hvitløk | ||
| Melk | ||
| Salt, fint | ||
Forvarm ovnen til 175 grader.
Tilbehør: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Press med en potetpresse eller mos til en stappe.
Torsk: Legg den tinte torsken i en ildfast form. Salt og pepper litt forsiktig. Riv osten grovt på rivjern og visp sammen med creme fraiche og melk i en bolle. Tilsett revet hvitløk, salt og pepper. Bland sammen og fordel over fisken. Gratiner i ovnen i ca. 15-20 min.
Tilbehør: Del sukkererter og purre på langs. Varm smør i en stekepanne og stek purren i ca. 2-3 minutter på middels varme under omrøring. Tilsett sukkerertene rett før servering og la de steke i ca. 1 minutt slik at de blir varme. Smak til med salt og pepper.
Server den gratinerte torsken med potetmos og grønnsaker.
Tatt fra Oda, Susanna Blåvarg

Kommentarer
Legg inn en kommentar