Torsk i parmesansaus

 

Tilbehør
1 klypeSalt, fint
1 klypePepper, malt
150 gSukkererter
0,5 settPurreløk
1 ssMeierismør
700 gPoteter, kokefaste
Torsk
75 gParmesan, blokk
1 dlCrème fraîche
600 gTorskefilet, fryst
1 klypePepper, malt
1 feddHvitløk
0,5 dlMelk
1 klypeSalt, fint
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 175 grader.

2

Tilbehør: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Press med en potetpresse eller mos til en stappe.

3

Torsk: Legg den tinte torsken i en ildfast form. Salt og pepper litt forsiktig. Riv osten grovt på rivjern og visp sammen med creme fraiche og melk i en bolle. Tilsett revet hvitløk, salt og pepper. Bland sammen og fordel over fisken. Gratiner i ovnen i ca. 15-20 min.

4

Tilbehør: Del sukkererter og purre på langs. Varm smør i en stekepanne og stek purren i ca. 2-3 minutter på middels varme under omrøring. Tilsett sukkerertene rett før servering og la de steke i ca. 1 minutt slik at de blir varme. Smak til med salt og pepper.

Server den gratinerte torsken med potetmos og grønnsaker.


Tatt fra Oda,  Susanna Blåvarg

Kommentarer

Populære innlegg